مقایسه عمر تلویزیون های پلاسما و LCD نشان می دهد که نمایشگرهای پلاسما در این زمینه برتری دارند. گاهی پنل های plasma تا ۱۰۰ هزار ساعت نیز دوام می آورند، بنابراین در مقایسه با مدل های LCD عمر مفید به مراتب بیشتری دارند. البته منظور از عمر مفید این نیست که تلویزیون از کار می افتد و دیگر قابل استفاده نیست. بلکه این ویژگی بیانگر مدت زمانی است که طی آن روشنایی دستگاه به نصف میزان اولیه می رسد.
هرچند که نمایشگرهای پلاسمای ال جی دوام بالایی دارند، اما مصون از خرابی نیستند و پس از مدتی دچار اختلالات متعدد می شوند. در چنین شرایطی لازم است برای تعمیر تلویزیون ال جی تهران خود از طریق نمایندگی های مجاز اقدام کنید.
مقایسه عمر تلویزیون های پلاسما و LCD
تکنولوژی به کار رفته در ساخت نمایشگرهای plasma به این صورت است که سلول های حاوی گازهای یونیزه مسئولیت نمایش پیکسل ها را بر عهده دارند. تحقیقات نشان داده که میزان روشنایی تصویر در این تلویزیون ها بعد ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار ساعت به نصف میزان اولیه آن می رسد.
بنابراین اگر روزانه به طور میانگین ۶ ساعت دستگاه خود را روشن نگه دارید، پس از ۱۴ سال عمر مفید آن به اتمام می رسد. البته اخیراً در مدل های جدید دوام و ماندگاری تلویزیون های پلاسما افزایش چشمگیری داشته است. به طوری که برخی از برندهای سازنده نظیر پاناسونیک ادعا کرده اند طول عمر نمایشگرهای پلاسمای این برند به حدود ۱۰۰ هزار ساعت می رسد.
حال اگر بخواهیم به مقایسه عمر تلویزیون های پلاسما و LCD بپردازیم، بد نیست بدانید که دوام LCD ها بین ۳۰ هزار تا ۶۰ هزار ساعت است. لذا اگر به طور متوسط روزی ۶ ساعت از دستگاه استفاده کنید، بعد از ۲۸ سال روشنایی آن به نصف میزان اولیه کاهش می یابد.
تلویزیون پلاسما یا ال سی دی؟
مزیت تلویزیون های plasma تنها به عمر بالای آن ها محدود نمی شود. بلکه این نمایشگرها دارای عمق رنگ مشکی بیشتر و قیمت مناسب تری در مقایسه با پنل های ال سی دی هستند. البته تلویزیون های پلاسما در کنار مزایای بسیار معایبی نیز دارند. وزن سنگین، ضخامت زیاد، مصرف بالای برق و عدم پشتیبانی از رزولوشن های بیشتر ۱۰۸۰p از جمله معایب این دستگاه ها به شمار می روند.
به همین دلیل کارشناسان نمایندگی تلویزیون ال جی توصیه می کنند هنگام خرید دستگاه جدید حتماً این معایب را در نظر بگیرید. در طرف مقابل نمایشگرهای ال سی دی با قیمت گرانتری به فروش می رسند. اما کم مصرف تر هستند و از نظر طراحی ظاهر زیباتری نسبت به مدل های پلاسما دارند.
اثر سوختگی در تلویزیون های پلاسما
مقایسه عمر تلویزیون های پلاسما و LCD نشان می دهد که نمایشگرهای پلاسما دارای اثر سوختگی یا Burn-in هستند. اثر سوختگی به حالتی می گویند که شبحی از تصویر روی صفحه نمایش دستگاه باقی می ماند. البته در مدل های جدید مشکل اثر سوختگی تا حد زیادی برطرف شده است. این موضوع در کنار سایر نقاط ضعف سبب گشت نمایشگرهای plasma در آمریکا از رده خارج شوند. به نظر می رسد که رفته رفته عرضه این نوع پنل در سایر نقاط جهان نیز متوقف گردد.
برای افزایش عمر مفید تلویزیون خود چه کنید؟
اگر نمایشگر شما ال سی دی باشد، ممکن است بخواهید روشنایی آن را بیشتر کنید. اما این موضوع ضمن افزایش مصرف برق، طول عمر دستگاه را نیز کاهش می دهد. در پنل های پلاسما علاوه بر میزان روشنایی، فاکتورهایی مانند کنتراست هم عمر مفید دستگاه را تحت تاثیر قرار می دهند.
با توجه به آنچه که درباره مقایسه عمر تلویزیون های پلاسما و LCD گفته شد، دوام و ماندگاری نمایشگرهای plasma بیشتر است. البته با رعایت نکاتی مانند عدم استفاده از محلول های پاک کننده می توانید طول عمر LCD و plasma را افزایش دهید. ایجاد تهویه مناسب، خاموش کردن متناوب و جلوگیری از برخورد اشیای تیز با صفحه نمایش تلویزیون نیز به ماندگاری بیشتر آن کمک می نماید.
یکی از نکات مهمی که اغلب کاربران آن را بی اهمیت قلمداد می کنند، استفاده از محافظ برق است. نوسانات جریان برق صدمات بسیاری را به بخش های داخلی دستگاه وارد می سازند. به همین دلیل ضروری است که از طریق محافظ برق این نوسانات را کنترل نمایید.