ارورهای کولر گازی شارپ نشان می دهند که عملکرد قطعاتی مانند کمپرسور، فن، مدار سرمایشی، سنسورها یا سایر بخش ها دچار اختلال شده است. لذا در صورت مشاهده پیغام های خطا نخست باید دفترچه راهنمای اسپلیت را مطالعه نمایید تا منشا پیدایش ارور مورد نظر را پیدا کنید. پس از این کار ممکن است بتوانید با اقداماتی مانند پاک کردن کویل ها، بررسی اتصالات و… به مشکل پیش روی خود پایان دهید.
نهایتاً چنانچه موفق نشدید ایرادات سیستم تهویه را برطرف کنید، ضروری است با تکنسین های نمایندگی شارپ تماس بگیرید تا از تشدید مشکلات پیشگیری شود. در ادامه انواع ارورهای کولر گازی sharp و مسائل دخیل در پیدایش این کدها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. مطالعه این راهنما به شما کمک می کند تا بتوانید با عیب یابی صحیح بهترین اقدامات را در جهت تعمیر دستگاه خود انجام دهید.
معرفی انواع کدها و ارورهای کولر گازی شارپ
معمولا ارورهای کولر گازی شارپ زمانی ظاهر می شوند که یک یا تعدادی از قطعات داخلی سیستم آسیب دیده باشند. بنابراین به محض مشاهده چنین پیغام هایی باید در اسرع وقت منشا ایراد را پیدا کرده و در جهت رفع آن اقدام کنید. البته توجه داشته باشید که هرگونه اقدام ناشیانه شما در این رابطه می تواند خرابی های گسترده تری را به بار آورد. به همین دلیل اکیدا توصیه می کنیم تعمیر کولر گازی خود را بر عهده متخصصان کارکشته نمایندگی قرار دهید. به طور کلی انواع کدهای خطای کولر گازی شارپ شامل موارد زیر هستند:
ارور E0
پیغام خطای E0 به کارکرد نامناسب پمپ آب اشاره دارد. پمپ آب اسپلیت موظف است آب موجود در لوله تخلیه را به بیرون هدایت کند تا از زنگ زدگی قطعات داخلی پیشگیری شود. حال اگر پمپ آب صدمه ببیند یا دچار انسداد شود، شاهد بروز ارور E0 خواهید بود. البته گرفتگی لوله تخلیه و مشکل در ارتباط بین یونیت خارجی و داخلی نیز در پدیدار شدن این کد نقش دارند.
ارور E1
یکی دیگر از ارورهای کولر گازی شارپ E1 است که به دلیل ایراد در قسمت محافظت فشار بالای کمپرسور رخ می دهد. کمپرسور وظیفه دارد گاز مبرد را فشرده کند و آن را به حالت مایع درآورد تا مبرد آماده گردش در سیستم شود. حال اگر این قطعه ایراد پیدا کند، منجر به اختلال در عملکرد دستگاه و ظهور پیغام خطای E1 خواهد شد. در چنین شرایطی به هیچ وجه تعمیر کولر گازی را پشت گوش نیندازید و در اسرع وقت از کارشناسان نمایندگی درخواست کمک نمایید.
کد E2 یکی از شایع ترین ارورهای کولر گازی sharp
احتمال دارد با آغاز فصل سرما کمپرسور اسپلیت یخ بزند، حال اگر بخشی از یخ ها ذوب شوند دستگاه آب می دهد. لذا باید جهت پیشگیری از چنین مشکلاتی از ضد یخ در کمپرسور استفاده کنید. جالب است بدانید بروز هرگونه ایراد در ضد یخ داخلی کمپرسور می تواند به پدیدار شدن کد ارور E2 بینجامد.
ارور E3
مورد بعدی که در لیست ارورهای کولر گازی شارپ به آن می پردازیم، کد E3 است. پیغام خطای E3 به بخش محافظت فشار پایین کمپرسور ارتباط دارد. به بیان بهتر این ارور هنگامی روی صفحه نمایش دستگاه نقش می بندد که فشار مبرد در سیستم تبرید از میزان مجاز کمتر شود. خرابی کمپرسور، برد، سنسور فشار پایین و همچنین نشت مبرد از جمله مسائلی هستند که منجر به چنین ایرادی می شوند.
ارور E4
ارور E4 نشان دهنده وقوع مشکل در بخش محافظت دمای بالای هوای خروجی کمپرسور است. این کد را معمولاً هنگامی خواهید دید که کمپرسور خراب شود و قادر به انجام وظایف خود نباشد. کمبود گاز مبرد، انسداد فیلترها، مشکلات مربوط به جریان هوا و نوسانات جریان برق نیز در پدیدار شدن این پیغام دخیل هستند.
ارور E6 از جمله مهم ترین کدهای خطای کولر گازی شارپ
از دیگر ارورهای کولر گازی شارپ می توان E6 را نام برد که منشا آن به عملکرد نامناسب مسیر انتقال هوا برمی گردد. اسپلیت های برند شارپ مجهز به نوعی دمنده خاص هستند که از طریق آن هوای خنک وارد محیط داخلی ساختمان می شود.
حال چنانچه این بخش ایراد پیدا کند، فرآیند انتقال هوای خنک مختل شده و پیغام E6 روی نمایشگر ظاهر می شود. خرابی اجزای مکانیکی مرتبط با انتقال هوای خنک، معیوب بودن فن و ایراد در اتصالات هم در بروز این ارور موثر هستند.
ارور E8
کد خطای E8 ناشی از اختلالاتی است که در بخش محافظت فن داخلی اتفاق می افتد. در واقع این پیغام بیانگر آن است که فن داخلی دستگاه دچار ایراد شده و کارکرد مناسبی ندارد. البته در صورت نقص در سنسورهای فن، خرابی برد کنترل و انسداد مسیر هوا نیز شاهد بروز ارور E8 روی پنل دستگاه خواهید بود.
ارور E9
کد E9 که جزو اصلی ترین ارورهای کولر گازی شارپ محسوب می شود، بیانگر آن است که بخش محافظت جریان آب مشکل دارد. اختلال در سیستم جریان آب نیز می تواند ناشی از کمبود آب، معیوب بودن سنسورهای جریان آب یا انسداد لوله ها باشد.
ارور EE
ظهور ارور EE روی پنل سیستم تهویه حاکی از آن است که کلیدهای ریموت به دلیل قفل شدن عملکرد مناسبی ندارند. به عنوان مثال ممکن است کلیدهای اسپلیت در اثر دستکاری توسط افراد خردسال قفل شده باشند. فشردن همزمان دکمه های ریموت نیز منجر به قفل شدن آن ها می شود.
ارور ES یا AS
ظهور هر یک از پیغام های خطای AS یا ES روی صفحه نمایش کولر گازی نشان دهنده از کار افتادن سنسورهای دستگاه است. امکان دارد چنین مسئله ای به خرابی سنسور فشار بالا یا حسگر مربوط به دما ارتباط داشته باشد.
ارور F0
یکی از درد سازترین ارورهای کولر گازی شارپ F0 است که به بروز اختلال در عملکرد سنسور فضای داخلی اشاره دارد. زمانی که حسگر دمای محیط داخلی موقع بازگشت هوا به درستی عمل نکند، کد F0 را روی پنل سیستم سرمایشی ساختمان خواهید دید.
ارور F1
پیغام خطای F1 به معنای عملکرد نامناسب سنسور اواپراتور است. اسپلیت های شارپ مجهز به نوعی سنسور مخصوص هستند که دمای هوای داخل اواپراتور را می سنجد. سپس متناسب با آن اطلاعاتی را به برد کنترل دستگاه می فرستد. گاهی اوقات سنسور اواپراتور به دلیل نوسانات برق، بروز اتصالی کوتاه، خرابی برد کنترل و… کارکرد مناسبی ندارد. در چنین شرایطی سیستم تهویه مطبوع با نمایش ارور F1 این موضوع را به اطلاع شما می رساند.
ارور F2
ایراد در سنسور کندانسور می تواند منجر به بروز ارور F2 شود. البته ممکن است پدیدار شدن این پیغام روی صفحه نمایش به مشکل در محافظت فشار بالای کمپرسور ارتباط داشته باشد.
ارور F3
از دیگر ارورهای کولر گازی شارپ می توان به F3 اشاره کرد که حاکی از بروز مشکل در سنسور فضای خارجی است. حسگر مربوطه وظیفه دارد دمای محیط خارجی ساختمان را اندازه گیری کند. حال هرگونه ایراد در این سنسور مهم به نمایش کد F3 روی پنل دستگاه می انجامد.
ارور F4
ارور F4 بیانگر آن است که سنسور هوای خروجی ایراد پیدا کرده و عملکرد مناسبی ندارد. البته ممکن است مشکلات مربوط به بخش محافظت فشار بالای کمپرسور باعث ظهور چنین کد خطایی شده باشند.
ارور F5
در صورت مشاهده پیغام F5 روی صفحه نمایش سیستم سرمایشی شارپ باید بلافاصله به وجود مشکل در سنسور فضا شک کنید. چنین کدی نشان می دهد که حسگر مربوطه خراب شده یا به هر دلیلی کارکرد بهینه ای ندارد.
ارور FF
از جمله رایج ترین ارورهای کولر گازی شارپ می توان FF را نام برد که بیانگر وجود اختلال در قسمت ارتباطات کنترلی متصل به سیستم است. یعنی احتمال دارد اتصالات شل باشند، یا مشکلاتی مانند قطعی سیم به وجود آمده باشد. لازم به ذکر است ایراد در برد الکترونیکی دستگاه نیز در بروز کد FF دخالت دارد.
چگونه ارورهای کولر گازی شارپ را برطرف کنید؟
گاهی اوقات رفع پیغام های خطا در کولر گازی شارپ با یک سری راه کارهای ساده و پیش پا افتاده امکان پذیر است. در صورت مشاهده کدهای خطا روی پنل دستگاه نخست منبع برق را ارزیابی نمایید و مطمئن شوید که مشکلی در این رابطه وجود ندارد. سپس به سراغ فیلترها بروید و در صورت نیاز آن ها را تعویض کنید. برطرف کردن گرفتگی یا یخ زدگی لوله های کندانسور نیز در حل مشکل مفید واقع می شود.
همچنین می توانید از اقداماتی مانند پیکربندی اصولی دما، بررسی سطح گاز مبرد و ریست کردن دستگاه برای رفع ارورهای کولر گازی شارپ کمک بگیرید. نهایتاً مطمئن شوید که کمپرسور و موتور فن سالم هستند و هیچ گونه نقصی ندارند. در صورتی که با طی کردن این مراحل مشکل خاتمه پیدا نکرد، لازم است با کارشناسان نمایندگی شارپ مشورت کنید.
چند ترفند برای پیشگیری از کدهای خطا در کولر گازی شارپ
خوشبختانه با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه می توانید مانع پدیدار شدن انواع ارورها روی پنل کولر گازی شارپ شوید. از جمله اقداماتی که به حفظ عملکرد بهینه سیستم تهویه ساختمان کمک می کنند، موارد زیر هستند:
- تمیز کردن منظم قطعاتی نظیر پره ها و کویل ها
- بررسی اتصالات سیستم سرمایشی و اطمینان از عدم وجود نشتی
- انجام سرویس های منظم سالیانه جهت ارزیابی کارکرد فن ها، کمپرسور و همچنین ترموستات
- تعویض فیلترهای هوا در بازه های زمانی منظم
- چک کردن میزان گاز مبرد و اقدام به موقع برای شارژ آن