چشمک زدن تصویر تلویزیون مشکل آزار دهنده ای است که به دلایل مختلف پیش می آید. این مسئله ممکن است به علت خرابی مجموعه بک لایت، مین برد یا سایر قطعات اتفاق بیفتد. در چنین شرایطی هر چند ثانیه یک بار صفحه نمایش خاموش و روشن می شود، در نتیجه دستگاه عملاً کارایی خود را از دست می دهد. به همین دلیل در صورت بروز این مسئله ضروری است در اسرع وقت جهت عیب یابی و تعمیر تلویزیون خود اقدام کنید.
با مهم ترین دلایل چشمک زدن تصویر تلویزیون آشنا شوید
پرپر زدن تصویر تلویزیون می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. گاهی اوقات این مسئله تنها به فرسودگی و مستهلک شدن قطعات و کابل های دستگاه مربوط می شود. در حالی که برخی مواقع دیگر قطعات داخلی خراب شده اند و نیاز به تعمیر دارند. به طور کلی چشمک زدن تصویر تلویزیون به خاطر یکی از ایرادات زیر است:
- مشکل در کابل ها و فیش ها
- ایراد در آنتن
- آسیب دیدن کابل LVDS
- خرابی پنل تلویزیون
- ایراد در دستگاه های متصل شده به تلویزیون
- صدمه دیدن بک لایت
مشکل در کابل ها و فیش
اگر با مشکل چشمک زدن تصویر روبرو شده اید، بهتر است قبل از هر اقدامی فیش و کابل های تلویزیون را مورد بررسی قرار دهید. زیرا شل بودن کابل ها و اتصالات می تواند در دریافت تصویر اختلال ایجاد کند. توجه داشته باشید کابل های ورودی و خروجی پنل را هم از نظر سلامت و از لحاظ شل نبودن اتصالات به دقت چک کنید.
پس از اطمینان از سلامت این موارد به سراغ فیش ها بروید و مطمئن شوید که هیچ گونه شکستگی یا اتصالی ندارند. گاهی اوقات نیز آسیب دیدن اتصالات درون فیش ها باعث می شود تصویر مرتباً چشمک بزند. در این موارد حتماً باید از تعمیرکار مجاز تلویزیون کمک بگیرید.
ایراد در آنتن
قطعی سیم آنتن یا به هم خوردن تنظیمات آن باعث اختلال در سیگنال های دریافتی می گردد. برای این که مطمئن شوید ایراد از جانب آنتن است، باید شبکه های مختلف تلویزیون را بررسی کنید. در صورتی که متوجه شدید تنها بعضی از کانال ها مشکل دارند، به احتمال زیاد چشمک زدن تصویر تلویزیون به آنتن ارتباط دارد.
بنابراین جهت رفع ایراد ابتدا وارد منوی تنظیمات شوید و عملیات کانال یابی خودکار را مجدداً انجام دهید. اکثر مواقع با این کار پرپر زدن تصویر برطرف می شود. اما اگر مشکل همچنان پابرجا بود، باید اقدام به خریداری یک آنتن جدید کنید.
خواندن این مقاله پیشنهاد می شود : قطع شدن صدای تلویزیون
آسیب دیدن کابل LVDS
پرش تصویر می تواند به خاطر صدمه دیدن و قطعی کابل LVDS باشد. کابل LVDS موظف است بین مین برد و برد تیکان تلویزیون ارتباط برقرار نماید. بنابراین هرگونه نقص در آن می تواند روند دریافت تصاویر را مختل کند. این کابل ها طول عمر خاصی دارند که پس از اتمام این مدت، کابل کاملاً قطع می شود. همچنین ممکن است در آن قطع و وصلی به وجود آید. لذا برای رفع مشکل چشمک زدن تصویر لازم است کابل LVDS فرسوده را با نمونه جدید جایگزین کنید.
خرابی پنل تلویزیون
یکی دیگر از دلایل چشمک زدن تصویر تلویزیون خرابی پنل آن است. پنل اصلی ترین و در عین حال گران ترین بخش دستگاه است که نواقص آن مشکلات فراوانی را دریافت تصاویر ایجاد می کند. این بخش معمولا به دلیل ضربه خوردن، وارد شدن فشار بیش از حد، آب خوردگی و… صدمه می بیند. با توجه به قیمت بالای پنل تعویض آن می تواند هزینه بسیار زیادی را به دنبال داشته باشد. در این گونه موارد کارشناسان نمایندگی شارپ شما را راهنمایی خواهند کرد که آیا تعویض پنل تلویزیون صرفه اقتصادی دارد یا نه.
ایراد در دستگاه های متصل شده به تلویزیون
تلویزیون های هوشمند امروزی از قابلیت اتصال به دیوایس های مختلف همچون سینما خانگی، تلفن هوشمند، لپ تاپ و… بهره می برند. حال اگر یکی از این دستگاه ها اشکال داشته باشد، ممکن است منجر به قطع و وصلی تصویر گردد.
به همین دلیل توصیه می شود در صورت پرپر زدن صفحه نمایش تمام دستگاه های متصل شده به پنل را مورد بررسی قرار دهید. با این کار متوجه می شوید که ایراد از جانب کدام یک از آن ها می باشد. برای رفع مشکل چشمک زدن تصویر تلویزیون بهتر است تمام دیوایس ها را جدا سازید. سپس به نوبت آن ها را به نمایشگر خود وصل کنید تا دستگاه مشکل ساز را بیابید.
صدمه دیدن بک لایت
بک لایت یکی از مهم ترین اجزای پنل تلویزیون است که از طریق لامپ های فلورسنت تصویر را روی صفحه نمایش ظاهر می سازد. احتمال دارد پرش تصویر به دلیل صدمات وارد شده به بک لایت باشد. همچنین ممکن است عمر مفید بک لایت به اتمام رسیده و نتواند نور کافی را برای صفحه نمایش تامین کند. در چنین مواقعی بهتر است بلافاصله دستگاه را خاموش نمایید تا وسعت خرابی بیشتر نشود. سپس در اسرع وقت تلویزیون خود را برای تعمیر یا تعویض بک لایت به یک تکنسین ماهر بسپارید.
رفع مشکل چشمک زدن تصویر تلویزیون
برای رفع مشکل چشمک زدن تصویر تلویزیون، ابتدا کابلها و اتصالات، بهویژه کابل HDMI، را بررسی کنید تا مطمئن شوید سالم و درست متصل باشند، زیرا کابلهای خراب میتوانند سیگنال ناپایدار ایجاد کنند. همچنین، تنظیمات تصویر تلویزیون را چک کنید و گزینههایی مانند “صرفهجویی در انرژی” یا “حالت پویا” را خاموش کنید، زیرا این تنظیمات گاهی باعث نوسان تصویر میشوند. بررسی منبع ورودی (مانند دستگاه گیرنده یا کنسول بازی) نیز اهمیت دارد؛ تغییر منبع میتواند مشخص کند که آیا مشکل از ورودی خاصی است یا نه.
نصب بهروزرسانی نرمافزاری تلویزیون نیز ممکن است مشکلات نرمافزاری را که موجب اختلال در تصویر میشوند حل کند. اگر تلویزیون LED یا LCD دارید، نور پسزمینه را نیز بررسی کنید؛ زیرا خرابی لامپهای آن میتواند دلیل چشمک زدن تصویر باشد. در نهایت، چشمک زدن تصویر ممکن است به دلیل خرابی بردهای داخلی، مانند برد تیکان یا برد اصلی، باشد که در این حالت باید توسط تکنسین متخصص بررسی و تعمیر شود.
فاکتورهای موثر در هزینه تعمیر مشکل چشمک زدن تصویر
چنانچه با مشکل پرش تصویر در تلویزیون خود مواجه شده اید، لازم است بدانید مولفه های مختلفی در هزینه تعمیر دستگاه شما دخیل هستند. برای مثال نوع قطعه خراب و وسعت صدمات هزینه تعمیرات را تحت تاثیر قرار می دهند. اگر مشکل چشمک زدن تصویر تلویزیون به خاطر خرابی قطعات گران قیمتی همچون مین برد تلویزیون شارپ و پنل اتفاق بیفتد، نرخ تعمیر افزایش خواهد یافت.
البته گاهی اوقات هم مشکلات ساده هستند و با صرف بودجه ای اندک می توانید ایرادات دستگاه خود را برطرف نمایید. برای مثال ممکن است فقط نیاز به تعویض کابل یا آنتن داشته باشید. این رو برای برآورد دقیق هزینه تعمیرات بهتر است از کارشناسان نمایندگی شارپ مشاوره بگیرید.