چشمک زدن چراغ تلویزیون به این معناست که مشکلی در دستگاه وجود دارد. اغلب نقص در برد پاور که وظیفه تامین انرژی را بر عهده دارد، موجب این مسئله می شود. علاوه بر آن ممکن است که ایراد چشمک زدن چراغ به دلیل اختلال در برد اصلی به وجود بیاید. از آنجا که برد پاور و برد اصلی جزء قطعات بسیار مهم هستند، لازم است که تعمیر تلویزیون شارپ جدی گرفته شود. در ادامه راه کارهایی را جهت رفع مشکل چشمک زدن چراغ ال ای دی یا همان استند بای بیان خواهیم کرد.
حالات مختلف چشمک زدن چراغ تلویزیون
چراغ پاور تلویزیون گاهی به علت نقص فنی یا به هم خوردن تنظیمات به حالت چشمک زن در می آید. این چراغ که به نام OPC هم معروف است، با الگوهای متنوعی شروع به چشمک زدن می کند. هر کدام از این الگوها نیز بیانگر ایراد خاصی در دستگاه هستند. در زیر حالت های مختلف چشمک زدن چراغ تلویزیون به طور کامل بیان شده است.
چراغ پاور هنگام روشن شدن تلویزیون چشمک می زند
معمولاً موقع روشن شدن تلویزیون چراغ پاور آن چشمک می زند. این طبیعی ترین حالتی است که برای چراغ ال ای دی به وجود می آید. در چنین شرایطی روشن شدن OPC بیانگر این است که همه چیز در وضعیت نرمال قرار دارد. البته اگر پس از روشن کردن دستگاه متوجه شدید که چراغ استند بای چشمک نمی زند، باید به این نشانه توجه کنید. چون ممکن است که برد اصلی خراب شده باشد.
بیشتر بخوانید: تعمیر پاور تلویزیون شارپ ، سرویس درمحل با گارانتی معتبر
چراغ تلویزیون سه مرتبه پشت سر هم چشمک می زند
الگوی دوم زمانی است که چراغ پاور سه مرتبه چشمک می زند، سپس خاموش می شود. در صورتی که این حالت را مشاهده کردید، نشان می دهد که یکی از قطعات دستگاه خراب شده است. برای مثال ممکن است که اتصالات پنل تلویزیون ایراد پیدا کرده باشند، یا این که با مشکل خرابی برد پاور و قطعات آن روبرو شوید. در چنین شرایطی حتماً باید عیب یابی و تعمیر، دستگاه خود را به کارشناسان نمایندگی شارپ بسپارید.
چراغ پاور روشن است، اما تلویزیون روشن نمی شود
چشمک زدن چراغ تلویزیون ممکن است به این صورت باشد که OPC روشن می شود، در حالی که دستگاه همچنان خاموش باقی می ماند. در این شرایط بهتر است برای رفع مشکل، تلویزیون را از برق بکشید. سپس اجازه دهید که چند دقیقه ای در همان حالت بماند. اکنون باید دستگاه را مجدداً به پریز برق متصل کرده و وضعیت روشن شدن آن را بررسی کنید. اگر دیدید مشکل همچنان پابرجاست، این بار تلویزیون را به مدت 24 ساعت از برق جدا سازید.
در گام بعدی جهت برطرف کردن اختلال ایجاد شده، باتری های ریموت را خارج کنید. سپس تلویزیون را با استفاده از دکمه های روی خود آن روشن نمایید. چنانچه با این اقدام دستگاه بدون هیچ مشکلی کار کرد، به احتمال زیاد مشکل از جانب کنترل ریموت یا سنسورهای آن است.
بیشتر بخوانید : فعال کردن قفل کودک تلویزیون ، راه حلی برای جلوگیرب از کودکان بازیگوش
چراغ استند بای به طور مداوم چشمک می زند
گاهی اوقات نیز چراغ پاور به صورت بی وقفه به حالت چشمک زن در می آید. در این گونه موارد احتمال دارد که ایراد از جانب محافظ برق باشد. زیرا در صورت مستهلک شدن محافظ برق ولتاژ لازم برای دستگاه تامین نمی شود. خرابی در برد پاور و برد اصلی نیز از دیگر دلایلی هستند که سبب می گردند چشمک زدن چراغ تلویزیون تداوم داشته باشد.
چگونه مشکل چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون را برطرف کنید؟
جهت رفع ایراد چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون بهتر است ابتدا از راه کارهای ساده استفاده نمایید و بعد به سراغ روش های پیچیده تر بروید. در ادامه مبحث این ترفندها را به ترتیب ذکر کرده ایم تا بتوانید به راحتی مشکل چشمک زدن چراغ OPC را حل نمایید.
خاموش و روشن کردن تلویزیون
تلویزیون را از برق بکشید و اجازه دهید که چند دقیقه ای در همان حالت خاموش باقی بماند. سپس دستگاه را دوباره به پریز برق وصل کنید و وضعیت روشن شدن آن را مورد بررسی قرار دهید.
بررسی کابل ها
اگر با خاموش و روشن شدن تلویزیون مسئله رفع نشد، باید به سراغ کابل ها بروید. در صورتی که اتصالات شل باشند یا این که کابل ها آسیب ببینند، چراغ پاور چشمک می زند. به همین دلیل ضروری است که ضمن بررسی کامل کابل ها، پورت های دستگاه را نیز به دقت چک کنید. پس از اطمینان یافتن از بابت این مسئله که تمام کابل ها و درگاه های تلویزیون سالم هستند، به سراغ ترفند بعدی بروید.
تمیز کردن منافذ و دریچه های دستگاه
در صورتی که دستگاه شما قدیمی است، احتمال دارد که چشمک زدن چراغ تلویزیون به خاطر تولید حرارت زیاد باشد. این مشکل اغلب در پنل های ال سی دی به وجود می آید. از این رو باید مطمئن شوید که هوا به اندازه کافی در پیرامون وسیله جریان دارد. همچنین توصیه می شود که منافذ و دریچه های تلویزیون را به دقت تمیز کنید تا هوا در قسمت های داخلی نیز جریان پیدا کند. در اینجا پیشنهاد می کنیم با مطالعه مقاله داغ شدن تلویزیون شارپ با سایر علل بالا رفتن دمای تلویزیون آشنا شوید.
به روز رسانی نرم افزار تلویزیون
- آپدیت نرم افزاری باعث می شود بسیاری از اختلالات و باگ های دستگاه برطرف شوند.
- لذا بهتر است که سیستم عامل تلویزیون را به آخرین نسخه موجود به روز رسانی کنید.
- به این منظور به اینترنت متصل شوید و دکمه Home یا Menu روی ریموت را بفشارید.
- پس از وارد شدن به بخش تنظیمات رویSoftware Update بزنید.
ریست کردن تلویزیون
ریست تلویزیون نیز ایرادات نرم افزاری و سخت افزاری آن را برطرف می کند. البته لازم به ذکر است که این ترفند مشکلات سیستم را به طور موقتی برطرف می نماید. جهت ریست کردن باید وارد بخش تنظیمات دستگاه شوید و روی گزینه ریست بزنید.
علت چشمک زدن چراغ تلویزیون
چشمک زدن چراغ تلویزیون به چند دلیل مختلف اتفاق می افتد. یکی از دلایل رایج، مشکلات در اتصال برق یا منبع تغذیه است که باعث نوسانات در جریان برق و در نتیجه چشمک زدن چراغ می شود. همچنین، وجود اشکال در برد اصلی یا سایر قطعات داخلی تلویزیون موجب بروز این مشکل می شود. برای حل این مشکل، ابتدا اتصالات برق را بررسی کنید و در صورت لزوم، تلویزیون را از برق کشیده و دوباره وصل کنید. اگر مشکل ادامه پیدا کرد، مشاوره مرکز سخت افزار ایران ضروری است.
رفع چشمک زدن چراغ ال ای دی با تعمیر دستگاه
در آخر اگر موفق نشدید با راه های فوق مشکل چشمک زدن چراغ ال ای دی را برطرف کنید، باید از یک متخصص کمک بگیرید. تکنسین های نمایندگی تلویزیون شارپ با ساختار تلویزیون های امروزی به طور کامل آشنا هستند. بنابراین می توانند فرآیند تعمیرات دستگاه شما را با سرعت و در سطح کیفی بالا پیش ببرند.
وظیفه چشمک زدن چراغ تلویزیون چیست؟
چراغ چشمکزن تلویزیون معمولاً به وضعیت عملکرد دستگاه اشاره دارد و میتواند معانی مختلفی داشته باشد. وقتی تلویزیون خاموش است، چراغ ممکن است به صورت ثابت روشن باشد که نشاندهنده حالت آماده به کار (Standby) است. اما اگر چراغ به صورت متناوب و با الگوی خاصی چشمک بزند، این معمولاً نشانهای از وجود مشکل داخلی یا خطا در عملکرد تلویزیون است.
همچنین، در برخی تلویزیونها، چراغ ممکن است در حین بروزرسانی نرمافزاری به صورت چشمکزن درآید. در مواردی هم، نوسانات برق یا مشکلات منبع تغذیه میتواند باعث چشمکزدن چراغ شود. برای تشخیص دقیقتر مشکل، بررسی دفترچه راهنمای تلویزیون و الگوی چشمکزدن میتواند مفید باشد و در صورت تداوم مشکل، ممکن است نیاز به خدمات تعمیر داشته باشید.