موارد مختلفی را می توان به عنوان دلایل بوی سوختگی تلویزیون شارپ در نظر گرفت زیرا مدل های متفاوتی از این دستگاه در بازار وجود دارد. اما قبل از آن بهتر است بدانید ، هر دستگاهی که دارای یک مدار الکتریکی بوده باعث مصرف انرژی و تولید گرما می شود ؛ و این موضوع در لوازم مختلفی مانند تلویزیون کاملا طبیعی است.
به عبارتی دیگر باید گفت ، هنگام داغ شدن تلویزیون شارپ خود نباید خیلی زود نگران شوید مگر اینکه بوی سوختگی شدیدی از سمت دستگاه احساس کنید ؛ حال برای اینکه بتوانید خیلی راحت و به موقع این مشکل را برطرف کنید باید با دلایل بوی پلاستیک سوخته تلویزیون Sharp آشنایی کامل داشته باشید. ما به تلویزیون شارپ شما جان دوباره می دهیم!
دلایل بوی سوختگی در تلویزیون های شارپ
-
علت بوی پلاستیک سوخته در تلویزیون شارپ CRT و پروجکشن
تلویزیون های پروجکشن و CRT جزو مدل هایی هستند که در آنها قطعات با توان مصرفی و تلفاتی بالا قرار می گیرد. در واقع این مدل ها دارای قطعاتی مانند : لامپ تصویر ، مدار ورتیکال ، اوست وست، آمپلی فایر و مدار RGB هستند که هر کدام از آنها برای کار کردن نیاز به یک ولتاژ بسیار قوی دارند. این ولتاژ قوی نیز به مرور زمان باعث ایجاد مشکلاتی همچون داغ شدن خازن ، مقاومت ، ترانس و به دنبال آن بوی پلاستیک سوخته تلویزیون شارپ می شود.
علت بوی سوختگی در تلویزیون شارپ مدل پلاسما
پنل تلویزیون پلاسمای شارپ یا هر برند دیگری دارای ساختار خاصی بوده یعنی برای نمایش تصویر در این مدل باید شارژ و دشارژ پنل انجام گیرد. چنین امری در تلویزیون های پلاسما توسط دو برد X و Y انجام می شود که وجود این بردها در کنار پنل باعث می شود تا دستگاه انرژی زیادی مصرف کند.
به عبارتی دیگر می توان گفت ، علت بوی سوختگی در تلویزیون شارپ مدل پلاسما ، خراب شدن بردهای X و Y است ؛ البته هنگام بروز این مشکل در تلویزیون شارپ باید از یک تکنسین ماهر کمک بگیرید و بردهای دستگاه را تعویض یا تعمیر کنید.
دلایل بوی پلاستیک سوخته تلویزیون شارپ مدل LCD
باید بدانید ، تلویزیون های LCD شارپ یا هر برند دیگری جزو مدل هایی هستند که انرژی کمی مصرف می کنند ؛ اما در این مدل هم گاهی مشکلاتی به وجود می آید که در نهایت باعث ایجاد بوی سوختگی در تلویزیون Sharp می شوند. این مشکلات عبارتند از:
- سوختن برد پاور : این بخش از تلویزیون شارپ مدل LCD شامل اجزای مختلفی مانند : فیوز ، پل دیود، خازن صافی ، ترانسفرمر سویئچینگ ، آی سی و خازن بوده که خرابی هر یک از این اجزا می تواند باعث سوختن برد پاور و ایجاد بوی سوختگی در تلویزیون شارپ شود.
- ایجاد لحیم سردی در پایه چوک های بک لایت : چوک ها قطعاتی هستند که به منظور ایجاد اختلاف پتانسیل و راه اندازی نور پس زمینه در بک لایت مورد استفاده قرار می گیرند. حال اگر به هر علتی پایه های این چوک ها شل شده و یا درست وصل نشده باشند ، بک لایت دچار مشکل می شود ؛ و همین امر یکی از دلایل بوی سوختگی تلویزیون شارپ است.
- جدا شدن لامپ های فلورسنت و ایجاد جرقه در تلویزیون : باید بدانید در تلویزیون های ال سی دی برای تامین نور صفحه نمایش ، لامپ فلورسنت را داخل بک لایت قرار می دهند. حال اگر به هر دلیلی این لامپ ها شل شده و یا از بک لایت جدا شوند می توانند باعث ایجاد جرقه و بوی سوختگی در تلویزیون شارپ شوند.
-
دلایل بوی پلاستیک سوخته تلویزیون شارپ مدل LED
تلویزیون شارپ مدل LED به مراتب از مدل های LCD نیز کمتر انرژی مصرف می کنند اما به طور کلی تلویزیون های ال ای دی با ظرافت بیشتری نسبت به سایر مدل ها ساخته می شوند ؛ بنابراین بروز مشکلاتی مانند به مشام رسیدن بوی پلاستیک سوخته از تلویزیون شارپ در این مدل یک امر نسبتا رایج تر است. البته چنین مشکلی خود در اثر موارد مختلف زیر به وجود می آید:
- نوسان برق : این مورد یکی از دلایل بوی پلاستیک سوخته تلویزیون شارپ بوده زیرا نوسان برق می تواند منجر به سوختن قطعاتی مانند برد پاور شود.
- سوختن لامپ های بک لایت : در تلویزیون های شارپ مدل ال ای دی به جای لامپ های فلورسنت از تعداد زیادی لامپ LED استفاده می شود. این LED های ریز به دلایل مختلفی مانند : تمام شدن عمر مفید و نفوذ آب خراب شده یا اصطلاحا می سوزند ؛ همین امر در نهایت می تواند باعث ایجاد بوی سوختگی در تلویزیون شارپ شود.
- جریان کشیدن لامپ های بک لایت و تاثیر آنها روی کاغذ رفلکتور نیز یکی دیگر از دلایل بوی سوختگی تلویزیون شارپ ال ای دی است.
جلوگیری از ایجاد بود سوختگی از تلویزیون
برای جلوگیری از بروز بوی سوختگی در تلویزیون، چند نکته مهم وجود دارد که میتواند به حفظ عملکرد بهینه دستگاه کمک کند. اولین روش اطمینان از تهویه مناسب در اطراف تلویزیون است. تلویزیونها هنگام کار گرم میشوند و اگر در فضای بسته و بدون تهویه قرار گیرند، ممکن است دمای آنها به حدی بالا برود که باعث بروز بوی سوختگی شود. بنابراین، باید اطمینان حاصل کنید که تلویزیون در مکانی با جریان هوای مناسب و دور از منابع حرارتی قرار دارد.
دومین نکته، بررسی منظم کابلها و اتصالات است. کابلهای معیوب یا آسیبدیده میتوانند باعث ایجاد حرارت اضافی و در نتیجه بوی سوختگی شوند. بنابراین، بهطور مرتب کابلها را بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه آسیب، آنها را تعویض کنید. سوم، تنظیمات تصویر تلویزیون را بهینه کنید. کاهش روشنایی و کنتراست میتواند به کاهش تولید گرما کمک کند. در تنظیمات تصویر تلویزیون، گزینههای مربوط به صرفهجویی در انرژی را فعال کنید تا به کاهش مصرف برق و دما کمک کنید.
نهایتاً، اگر بوی سوختگی بهطور مداوم احساس میشود، تلویزیون را بلافاصله از برق جدا کنید و با یک تکنسین متخصص تماس بگیرید.